+38 (032) 243 26 83
ЗВОРОТНИЙ ДЗВІНОК
Головна/ Новини/ Alba: будуймо разом, будуймо надійно!

Alba: будуймо разом, будуймо надійно!

 

Історія бренду та походження назви

Історія бренду “Альба” розпочинається далекого 1870 року. Понад 150 років тому у Галичині діяло ТзОВ «Альба» – Об’єднані фабрики будівельного промислу у Львові».

“У львівських архівах зберігаються документальні свідчення цієї найстаршої у Щирці і однієї з найстарших на Львівщині промислових фірм. В архівному описі зазначено, що осередок управління знаходився у Львові на вул. Фредри, 9. Основне виробництво фірми «Альба» – гіпсова фабрика, знаходилася у Щирці”, – йдеться у праці дослідника історії краю, нумізмата Андрія Крижанівського.

 

Печатка ТзОВ «Альба» – Об’єднані фабрики будівельного промислу у Львові» на документах з 1917 року.

Про цей період діяльності щирецької фабрики гіпсу інформації збереглося мало, як і про місце розташування її офісу. Ймовірно, що певні офісні приміщення фабрики до 1909 року таки розташовувались у Щирці. “З архівного документа відомо, що фабрика належала Еліяшу Люфту і Самуелю Фройдману. Припущення про розташування офісу фабрики у Щирці  може підкріплюватися фактом, що Еліяш Люфт був бургомістром Щирця і похований у Щирці”, – дізнаємось із дослідження.

З того ж джерела дізнаємось, що перед І Світовою війною розширилося коло власників фабрики, а також змінилася форма власності – на Товариство з обмеженою відповідальністю «Альба». Очевидно, тоді й появилася назва фірми – «АLBA», від латинського “аlbus”  – сивий, білий – що безсумнівно пов’язано з  кольором гіпсу.  До власників акцій додалося сімейство Шмораків – Еміль, Леон, Шимон і Селіг. У 1914 році нові власники фабрики запланували її серйозну модернізацію.

Щирецька фабрика на той час була найбільшим виробником гіпсу у Східній Галичині і успішно конкурувала з угорськими фабриками, які заполонили ринок своєю продукцію. Гіпс з фабрики у Щирці, крім покупцям у Львівському воєводстві, відвантажували тоді до Рівного, Бродів, Сарн і навіть до далекого Аугустова (північ Польщі).

Слово “АLBA” походить з латинського “аlbus” – “сивий”, “білий”, що безсумнівно пов’язано з  кольором гіпсу

Акціонерне товариство «Альба» припинило своє існування 1939 року, з приходом у Галичину радянської армії.

А через шість десятиліть фірма “Альба” відродилася!

Відродження 

24 лютого 1998 року у Щирці було офіційно зареєстроване приватне підприємство “Альба”, пізніше – товариство з обмеженою відповідальністю. У пам’ять про одне з найстаріших промислових об’єднань нашого краю було вирішено дати саме таку назву сучасному підприємству.

Ігор Володимирович Боліновський – засновник та керівник заводу – поставив собі за мету створити успішне підприємство, і не просто виробляти гіпс, а виготовляти на його основі сухі будівельні суміші.

На новому місці за короткий термін було збудовано сучасне виробництво. На початку своєї діяльності підприємство спеціалізувалось в основному на виробництві шпаклівок та штукатурок.

Уже в перші роки фірма успішно працює і динамічно розвивається, вдосконалюючи виробничі процеси, враховуючи виклики і вимоги часу, постійно розширюючи асортимент.

2002 року завод першим в Україні почав виготовляти екологічно чисті теплі штукатурки.

2005 року, йдучи в ногу з часом, розуміючи сучасні виклики та тенденції, на заводі проводять реконструкцію цеху. Нове обладнання дає змогу збільшити потужності. Підприємство починає виробляти лакофарбову продукцію.

2010 року збудовано другу потужну лінію з виробництва цементних сухих будівельних сумішей. А вже наступного, 2011 року, закуплено нове сучасне обладнання для виробництва фарб та рідких штукатурок.

Використання сучасного обладнання та постійне проведення лабораторних досліджень дає змогу компанії «Альба» випускати та постійно розширювати асортимент продукції власного виробництва, що відповідає усім сучасним нормам.

Товариство з обмеженою відповідальністю “Альба” стає одним з провідних виробників сухих будівельних сумішей на ринку будівельних матеріалів України.

Сьогодні в асортименті ТзОВ “Альба” – понад кілька десятків одиниць продукції, призначеної як для внутрішнього, так і для зовнішнього оздоблення, системи теплоізоляції, лакофарбова продукція.

На заводі працюють шість ліній: 4 – з виробництва сухих будівельних сумішей, дві – лакофарбових матеріалів, а виробничі потужності підприємства сягають 375 тонн на день.

За понад два десятки років своєї діяльності ТзОВ «Альба» завоювало довіру клієнтів та авторитет на ринку будівельних матеріалів.

Місія і цінності

Ми працюємо, дотримуючись основних принципів, серед яких – висока якість продукції, професіоналізм та стабільність.

Наша місія – зробити державу, в якій живемо, кращою, успішною. Щодня доводимо собі та іншим, що працювати чесно і прозоро можна.

Ігор Боліновський, директор ТзОв «Альба»: «Треба завжди вірити в краще. Коли ти починаєш працювати і маєш віру в те, що робиш,– тобі завжди все вдасться.

Наша мета – успішне підприємство в успішній країні. Наш найцінніший ресурс, головна цінність  – це люди. Тішуся, що маємо зараз молодий колектив. Ми даємо віру молодим людям у себе».

Продукція

Компанія “Альба” пропонує широкий асортимент будівельних матеріалів. Уся наша продукція проходить безперервний чіткий контроль під час виробництва.

Ми гарантуємо високу якість нашої продукції, що відповідає усім сучасним нормам, та постійно працюємо над розширенням асортименту. У нашому каталозі з’являються нові сухі будівельні суміші та лакофарбові матеріали. Широка колірна гама лакофарбової продукції дозволить втілити будь-які дизайнерські ідеї.

 

Співпраця

Компанія “Альба” розвиває мережу регіональних представництв, співпрацює із великою кількістю дилерів по всій Україні, від мереж гіпермаркетів до роздрібних магазинів, незалежно від місця розташування.

Серед наших переваг:

– професіоналізм;

– вигідні умови співпраці з конкурентними цінами,

– стабільні поставки товару завдяки власному автопарку,

– клієнтська підтримка зі 100% гарантією якості продукції.

Ми працюємо чесно і прозоро, пропонуючи клієнтам якісний продукт, а партнерам – взаємовигідні умови співпраці.

Допомагаємо змінювати світ на краще

Компанія “Альба” бере активну участь у житті громади, локальних спільнот, в яких живемо та працюємо.  Допомагаємо школам і садочкам, підтримуємо освітні, спортивні  та культурні заходи громади, інвестуємо у розвиток та навчання молоді. Завжди підтримували і підтримуємо українське військо.

В основі нашої щоденної роботи – відповідальність перед працівниками, клієнтами та партнерами.

 

Будуймо разом, будуймо надійно!